Ingat Lagi Kisah Dijodohkan Dgn Gadis BERPURDAH?. Ni Sambungannya Lagi SUSPEN !!!

| April 19, 2017 | 3 Comments

Ingat Lagi Kisah Dijodohkan Dgn Gadis BERPURDAH?. Ni Sambungannya Lagi SUSPEN !!! | Aku Fadhil, bekas budak UIA yang pernah menulis tentang kehidupan aku lepas berkahwin. Aku tak sangka kisah tu dapat perhatian ramai. Sungguh aku tak sangka. Dekat 10k jugalah yang like, dan beberapa page2 dah viralkan cerita aku. Aku memula happy juga sebab luahan hati aku ni diambil perhatian. Aku rasa gembira sebab pada awalnya, aku sangka kisah aku tu org x ambil endah je.

(Bagi yang belum pernah baca kisah viral lelaki kahwin wanita purdah ni boleh baca kat sini : Dijodohkan Dgn Gadis BERPURDAH. Selepas Setahun Berkahwin Apa Yg Dia Lakukan Buat Aku TAKUT !!!

Tapi bila aku bukak komen2, rasa gembira aku tu hilang. Banyak komen negatif berbanding positif. Ramai kecam aku sebab aku luahkan benda tu. Dan paling aku sedih, cerita aku tu dah dipadam oleh page ini. Aku tak faham kenapa dipadam, tapi aku rasa kecewa sebab seolah2 org ramai x percaya dengan kisah hidup aku tu.

2
3
4

Sebab dalam kepala otak masyarakat kita fikir, hanya perempuan saje jadi mangsa keganasan. Semua orang ingat lelaki ni kuat. Dah tu suami macam aku ni macam mana? Siapa nak tolong dan siapa nak backup aku?

Aku sedih dengan komen2 tentang diri aku.

Aku tak tokok tambah pun cerita tentang perkahwinan aku ni. Malah, aku buang sikit cerita supaya xnampak sangat jahatnya isteri aku ni. Kalau siapa yg dah kahwin,nanti dah kahwin nanti kau akan faham perasaan suami terhadap isteri dia.

Walaupun dia benci, tapi dlm hati tetap sayang. Dalam kes aku ni, dia buat mcm mana pun kat aku, aku ada rasa sayang kat dia.

Aku nak tulis sambungan kisah yang terjadi lepas aku kena belasah dengan isteri aku kat luar rumah dan kena tumbuk dengan jiran kami sampai orang2 surau tuduh aku pulak yang belasah isteri aku.

Tapi sebab aku tengok banyak komen negatif terhadap cerita aku, aku rasa cukuplah sampai di sini. Aku memang dah cadang dah nak sambung part II sebab nak habiskan kisah hidup aku bersama dia.

Tapi sebab banyak sangat respon negatif, dicampur lagi dengan cerita aku sebelum ni dah dipadam, aku rasa eloklah aku tak sambung lagi. Post ini hanya nak clarify sahaja komen2 yang orang bagi sebelum ni.

Apapun, cukuplah korang tahu bahawa kami masih suami isteri sehingga kini. Kenapa, bagaimana, dan apa terjadi, cukuplah biar aku dan isteri aku sahaja yang tahu. Aku ada sikit tawar hati dengan masyarakat yang tak habis2 respon negatif pada kisah hidup aku. Terima kasih atas kesudian utk like dan share cerita aku. Terima kasih juga kerana sudi bagi pendapat. Dan minta maaf kalau aku menyinggung perasaan orang lain. Wasalam.

Sumber : Fadhil via IIUM.

P.S. 1 – Wanita Ini Pasang CCTV Di Rumah Untuk Awasi Kegiatan Kucingnya. Apa Yang Dirakamkan MENGEJUTKAN !!!
P.S. 2 – Setelah Lama Merantau Lelaki Ini Pulang Ke Rumahnya. Reaksi Kucingnya Buat Dia MENANGIS !!!
P.S. 3 – Seorang Kakitangan Zoo Diserang Singa Jantan. Tiba² Muncul Singa Betina Yang Bertindak Untuk….
P.S. 4 – Tiap² Bulan Suami Bagi RM200 Untuk Maknya Tapi Minta Tambah Lagi RM200. Apa Yang Mak Buat Dgn Duit Tu MENGEJUTKAN !!!
P.S. 5 – Dua Pemuda Tahan Teksi Tapi Minta Jangan Guna Meter. Apa Yang Berlaku Seterusnya Buat Pemandu Teksi Itu Bagi Naik Free !!!

Tags: , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Nur Arisha says:

    Assalammualaikum..kenapa tak ceritakan je sampai habis? Cerita kamu tu dah buat aku jadi geram..dah syok-syok saya baca terus tak jadi pula kamu sambung cerita seterusnya..kan boleh dijadikan teladan ke apa..ceritakan pengalaman je pun..kisah rumah tangga dalam drama berlainan daripada realiti punya..saya respectlah sebab kamu masih sayangkan isteri kamu walaupun perangai dia teruk..tapi tolonglah sambung ye..saya nak baca kisah pengalaman kamu..sebab rasanya alang alang nak berhenti cerita ni..kan bagus kalau sambung biar sampi penghujung cerita..ok

  2. Man says:

    Assalamualaikum confessor, saya nak minta maaf kepada confessor, sebab saya ada tuduh yang confessor reka2 cerita, saja nak burukkan orang yang berpurdah. SAYA MINTA MAAF. SEMOGA CONFESSOR BAHAGIA BERSAMA ISTERI. saya harap confesor maafkan saya

    • Man says:

      saya bukan saja2 nak tuduh confessor, cuma ada beberapa orang yang tak percayakan cerita-cerita confession macam ni. saya sentiasa doakan confessor yang baik2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *