BAHAYA Ketawa Terbahak². Wanita Ini Berdepan Detik CEMAS Apabila Rahangnya TERKEHEL !!!

| March 16, 2017 | 0 Comments

BAHAYA Ketawa Terbahak². Wanita Ini Berdepan Detik CEMAS Apabila Rahangnya TERKEHEL !!! | Ketawa adalah satu terapi diri untuk kita menghilangkan tekanan. Tapi tahukah anda ketawa berlebihan juga ada keburukan dan membahayakan?

Satu pasangan dari China sedang dalam perjalanan dari Nanning ke Bandar Qingdao di Shandong menaiki keretapi dan perjalanan tersebut memakan masa selama 28 jam. Ketika dalam perjalanan, mereka membuat keputusan untuk bermain kad permainan untuk kurangkan rasa bosan di dalam keretapi.

Pasangan itu sangat gembira menikmati saat indah bersama sambil bermain kad permainan tersebut. Kegembiraan mereka diikuti dengan gelak tawa isteri, Mrs Chiao yang ketawa terbahak-bahak menunjukkan dia sangat seronok.

Namun, Mrs Chiao ketawa terlalu banyak sehingga pada satu tahap, rahangnya terkehel.

Menurut Mrs Chiao, ketika sedang ketawa dia terdengar satu bunyi meletup ‘pop’ dan terus menyedari mulutnya tidak boleh ditutup.

Menurut suami, isterinya itu ketawa dan menjerit keseronokan kerana mendapat susunan kad yang memudahkannya untuk menang permainan itu. Patut la seronok sangat…

Menyedari keadaan isterinya itu, dia segera memberitahu staf keretapi itu tentang rahang isterinya yang terkehel dan pemandu keretapi itu terus menambahkan kelajuan untuk sampai ke stesen seterusnya secepat mungkin.

Sebaik sahaja sampai, pasukan paramedik sudah pun berada di stesen tersebut, sedia membawa wanita itu ke hospital terdekat untuk mendapatkan rawatan segera.

Mrs Chiao menjalani rawatan selama dua jam dan rahangnya kembali seperti sedia kala selepas menahan kesakitan yang lama.

Lepas ni ingat tau korang, jangan gelak tak ingat dunia!

Sumber : EliteReaders

P.S. 1 – Ada Apa Dengan Brunei? Bila Tahu Inilah Keadaan Brunei Pasti Ramai Rasa Hendak Pindah Ke Brunei Sekarang !!!
P.S. 2 – Aku Selalu MERUNGUT Pada Suami Duit Belanja Tak Cukup. TINDAKKAN Suami Buat Aku MENANGIS Dan MENYESAL !!!
P.S. 3 – Korang Pernah Mimpi Tentang BAYI?? SERAM… Inilah Maksud Jika Selalu MIMPI Bayi !!!
P.S. 4 – ‘Uncle’ Ini TERINGIN Nasi Lemak Ikan Keli. Tindakkan ‘Uncle’ Ini Buat Peniaga Itu TERKEJUT !!!
P.S. 5 – Dua Pemuda Tahan Teksi Tapi Minta Jangan Guna Meter. Apa Yang Berlaku Seterusnya Buat Pemandu Teksi Itu Bagi Naik Free !!!

Tags: , , , ,

Category: Fakta dan Informasi

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *