Anak Menangis Dalam Pesawat. Tanda Minta Maaf Apa Yang Si Ibu Ini Lakukan Buat Penumpang TERSENTUH !!!

| March 16, 2017 | 1 Comment

Anak Menangis Dalam Pesawat. Tanda Minta Maaf Apa Yang Si Ibu Ini Lakukan Buat Penumpang TERSENTUH !!! | Sudah menjadi kebiasaan jika kita menaiki sesebuah pengangkutan awam dan terdengar kanak-kanak kecil menangis, walaupun ia sebenarnya mengganggu orang sekeliling tetapi ianya tidak boleh dielakkan kerana anak-anak kecil adalah lumrah bagi mereka untuk mengangis dan belum mengerti apa-apa.

Gambar Hiasan

Ada ibu bapa bila anak menangis, cepat-cepat memujuk anak berkenaan kerana risau menggangu orang ramai terutamanya di dalam bas, kereta api atau di dalam kapal terbang yang suasananya memang senyap apabila kebanyakkan tengah tidur.

Perkara ini juga terjadi kepasa seorang lelaki Azuan Jamaludin kisahnya menaiki pesawat terdengar seorang bayi yang ibunya mungkin berbangsa Korea.

Menurut beliau anak wanita berkenaan menangis dengan kuat, namun selepas kanak-kanak berkenaan senyap, apa yang dilakukan oleh wanita berkenaan sungguh buat ramai terharu dan memuji tindaknnya.

Jom kita baca.

Pengalaman semalam masa dalam flight…

Seorang ibu dan anak kecilnya,( rasanya dari korea), baby dia mengais dari sebelum ”take off” sampai dekat 15 minit, si ibu kelihatan sungguh sabar.

Lepas itu dengar bayi itu sudah berhenti menangis, tengok akan bayinya sudah tidur, si ibu meletak anaknya itu baik-baik dan kemudia dia bangun mengagihkan “packet” ini(gambar bawah) kepada orang ramai sambil meminta maaf kepada semua orang.. Touching

Kelihatan tertulis di paket berisi gula-gula berkenaan seolah-olah kata-kata baby tersebut meminta maaf, ia telah disediakan awal lagi sebagai persediaan oleh ibunya(wanita berkenaan) jika anaknya meragam di dalam pesawat.

Apa yang boleh dikatakan, sikap ibu berkenaan meminta maaf sungguh berbudi bahasa dan mungkin kita tidak pernah jumpa sebelum ini.

Sumber : Azuan Jamaludin

P.S. 1 – Ada Apa Dengan Brunei? Bila Tahu Inilah Keadaan Brunei Pasti Ramai Rasa Hendak Pindah Ke Brunei Sekarang !!!
P.S. 2 – Aku Selalu MERUNGUT Pada Suami Duit Belanja Tak Cukup. TINDAKKAN Suami Buat Aku MENANGIS Dan MENYESAL !!!
P.S. 3 – Korang Pernah Mimpi Tentang BAYI?? SERAM… Inilah Maksud Jika Selalu MIMPI Bayi !!!
P.S. 4 – ‘Uncle’ Ini TERINGIN Nasi Lemak Ikan Keli. Tindakkan ‘Uncle’ Ini Buat Peniaga Itu TERKEJUT !!!
P.S. 5 – Dua Pemuda Tahan Teksi Tapi Minta Jangan Guna Meter. Apa Yang Berlaku Seterusnya Buat Pemandu Teksi Itu Bagi Naik Free !!!

Tags: , , , ,

Category: Fakta dan Informasi

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ryn says:

    Bagus. Dan perlu dicontohi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *